We go way back! Hoe het ooit begon

Al sinds 1935 maken wij jouw favoriete ijsje

IJsboerke is de vriend van elke generatie. Maar hoe is dat ontstaan? 
Ontdek het hier! 😊

 • 1935

  Piepjong IJsboerke

  Staf Janssens, de grondlegger van IJsboerke, is 15 jaar. Met zijn kruiwagen vol zelfgemaakt roomijs trekt hij door de straten van Tielen en omgeving. Met succes! Na een tijd is héél het dorp gek op 't IJsboerke. De kruiwagen wordt al snel ingeruild voor een gemotoriseerde bakfiets. Staf trekt verder en verder om iedereen te laten genieten van zijn lekkere ijs. Hij verovert na de Kempen ook Limburg en doet gouden zaken in de mijnstreek. Welke mijnwerker verfrist zich niet graag met een lekker ijsje?  

 • 1962

  IJsboerke boert goed

  Het personeelsbestand van IJsboerke neemt exponentieel toe. De bakfietsen en bromfietsen maken plaats voor de eerste ijswagens. 

  IJsboerke heeft een eigen garage en carwash. Rondrijden met een vuile ijswagen? Nee, dat kon niet volgens Staf :)

   

 • 1968

  De opkomst van diepvriezers

  Eind jaren ’60 heeft bijna elk Belgisch gezin een diepvriezer. Dit luidt het gouden tijdperk van IJsboerke in. Schepijs maakt plaats voor diepvriesijs dat lekker lang houdbaar is. De huis-aan-huisverkoop draait op volle toeren. Voor IJsboerke een mooi uithangbord: de ijswagens vormen een permanente reclamekaravaan en zijn meteen ook een ideale testbank voor nieuwe producten. IJsboerke rijdt het ganse land rond en bereikt meer dan 200.000 gezinnen. Afgerond at één Belg op tien IJsboerke-ijs!

 • 1979

  Roomijs & renners

  IJsboerke sponsort een professionele wielerploeg en wordt bekender dan ooit. In totaal wint de ploeg 729 koersen op de weg, in het veld en op de piste. 

  Het IJsboerke-merk neemt een enorme vlucht wanneer het wielerteam goed draait.

 • 1990-1999

  Nieuwe afzetmarkten

  Staf vindt nieuwe afzetmarkten. Hij gaat samenwerken met supermarktketens. Ook horeca, scholen, ziekenhuizen en het Belgische leger tonen interesse in IJsboerke en worden klant. Home vending wordt minder relevant voor het bedrijf. 
  Mid jaren ’90 introduceert IJsboerke het Icy Light-assortiment. IJs met minder calorieën maar met 100% smaak! Eind jaren ’90 introduceert IJsboerke haar eerste shop in Wijnegem Shopping Center.

Aan het laden