IJsrecepten zijn cool! Zeker met IJsboerke-ijs

Baked Alaska-ijstaart

Ingrediënten

6 personen

Voor de koekjesbodem:
  • 20 g kristalsuiker
  • 110 g gesmolten boter
  • 250 g digestive koekjes (granenkoekjes)
Voor de vulling:
  • 600 g IJsboerke Belgian Original Rombouts (licht gesmolten)
  • 200 g chocoladestukjes
Voor de meringue:
  • 4 eiwitten
  • 200 g zeer fijne witte kristalsuiker
  • 1 kl cream of tartar (optioneel)

Baked Alaska-ijstaart

Dit heerlijke Baked Alaska-ijstaartje, gemaakt met ons gloednieuwe ‘Belgian Originals - Rombouts’ ijs, zal elke koffieliefhebber doen smelten. 😋

Je partner in crime:
Zo maak je het
  1. Doe de digestive koekjes samen met de suiker in de keukenrobot (hakmolen). Blitz alles fijn tot je kruimels krijgt.

  2. Voeg de gesmolten boter toe en meng goed.

  3. Doe de inhoud in een ronde gekartelde bakvorm en duw goed aan. Plaats 30 minuten in de diepvries.

  4. Meng de chocoladestukjes onder het lichtjes gesmolten koffie-ijs.

  5. Schep het ijs in de koekjesbodem. Plaats minstens 3 uur in de diepvries.

  6. Maak Zwitserse meringue. Meng de eiwitten samen met de suiker en cream of tartar in een kom au bain-marie tot je een temperatuur van 71° bereikt. Klop deze massa koud in de keukenrobot tot de massa verdriedubbelt. Dit duurt ongeveer 6 minuten.

  7. Haal de ijstaart uit de koelkast en werk af met de meringue. Gebruik een brandertje om je meringue mooi af te branden.

  8. Smullen maar! 😋

Ben jij aan de slag gegaan met één van deze recepten?

Dan ben jij er vast trots op! 
Stuur ons jouw foto van het gerecht door. 

Zéér benieuwd naar het resultaat 😊

Foto doorsturen
Deel je -EIGEN- origineel IJsboerke-recept 💙

Maak jij de lekkerste gerechten met IJsboerke-ijsjes? Deel je origineel recept met ons en maak kans op extra bolletjes
Wie weet belandt er een superleuk gadget in je brievenbus en vermelden we je recept op onze website! 

Recept delen
Sociaal beestje? Volg IJsboerke op Instagram! 😊