6 personen
Dessert
IJs in de frituur? Kanda? Ja, met dit recept kan dat! Vraag zeker wel hulp aan mama, papa, oma, opa, grote broer, ... om te helpen met het frituren. 😀
Snijd de hotelcake in dunne plakjes en rooster ze gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. Laat de plakjes cake even afkoelen en snijd ze vervolgens in fijne kruimels.
Vul drie schaaltjes met daarin de bloem, het eiwit en de cakekruimels. Schep een bolletje stracciatella-ijs, haal het eerst door de bloem, daarna door het eiwit en ten slotte door de cakekruimels. Herhaal nog vijf keer.
Leg de bollen ijs op een schaaltje en plaats ze terug in de diepvries gedurende vier uur.
Frituur de bollen ijs één voor één gedurende 10 seconden in de friteuse op 190 graden.
Serveer de bolletjes gefrituurd ijs met wat frambozencoulis.
Smullen maar! 💙
Dan ben jij er vast trots op!
Stuur ons jouw foto van het gerecht door.
Zéér benieuwd naar het resultaat 😊
Maak jij de lekkerste gerechten met IJsboerke-ijsjes? Deel je origineel recept met ons en maak kans op extra bolletjes.
Wie weet belandt er een superleuk gadget in je brievenbus en vermelden we je recept op onze website!