4 personen
Dessert
Gebak
Je kan nooit genoeg inspiratie hebben voor de feestdagen en dus heeft Stephanie vandaag een gemakkelijk maar toch feestelijk receptje met Belgisch roomijs voor jullie in petto!
Rol het vel bladerdeeg uit en stans er met een vormpje sterretjes uit. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrijk ze met eigeel en bestrooi ze met amandelschilfers. Bak de sterren 15 à 20 minuten in de oven op 160 graden.
Maak ondertussen de crème anglaise. Verwarm de melk samen met het merg van de vanillestok in een steelpannetje op het vuur. Meng de eidooiers met de suiker in een kom en giet er de warme melk op. Roer goed en giet het mengsel terug in de pan. Laat al roerend opeen zacht vuurtje indikken.
Haal de bladerdeegsterren uit de oven en laat ze lichtjes afkoelen. Schep een klein bolletje stracciatella-ijs op de helft van de bladerdeegsterren bedek ze met een tweede ster. Werk af met poedersuiker en rood fruiten serveer met de crème anglaise.
Dan ben jij er vast trots op!
Stuur ons jouw foto van het gerecht door.
Zéér benieuwd naar het resultaat 😊
Maak jij de lekkerste gerechten met IJsboerke-ijsjes? Deel je origineel recept met ons en maak kans op extra bolletjes.
Wie weet vermelden we je recept wel op onze website!
We verloten 2 duotickets voor Plopsaland onder de inzenders 😊