IJsrecepten zijn cool! Zeker met IJsboerke-ijs

Frosty poffertjes

Ingrediënten

4 personen

Poffertjes
  • 70 g ongezouten boter (kamertemperatuur)
  • 50 g witte bastaardsuiker
  • 2 eieren
  • 400 ml volle melk
  • 2 el honing
  • Snuifje zout
  • Poffertjespan
Afwerking
  • Aardbeien
  • Vanille-ijs van IJsboerke
  • Bloemsuiker
  • Satéstokjes

Frosty poffertjes

Ben jij ook een poffertjes-fan? Dan is dit dessertje echt iets voor jou. We combineren de poffertjes met ons heerlijk vanille IJsboerke-ijs. Als toevoeging kan je kiezen voor aardbeien of een andere lekkere topping naar keuze. 🍓

Je partner in crime:
  1. Als je de poffertjes kant en klaar hebt gekocht, kan je doorgaan naar de laatste stap.

  2. Maak eerst de poffertjes. Doe de boter, suiker en het zout in een kom en meng goed. Voeg daarna de eieren één voor één toe samen met de honing. Daarna doe je er afwisselend wat bloem en wat melk bij. Mix nu goed zodat er geen klontertjes meer zijn.

  3. Verhit een poffertjespan en smeer deze in met een laagje boter. Lepel in elk kuiltje een beetje van het beslag. Laat een minuutje goudbruin bakken en draai de poffertjes vervolgens om. Herhaal tot het beslag volledig opgebruikt is. TIP: Zet het vuur niet te hoog, anders branden de poffertjes snel aan!

  4. Leg enkele poffertjes op een bordje. Schep nu mooie ronde bollen vanille-ijs en leg deze erop. Leg nu terug een poffertje op de ijsbollen met daarop een aardbei. Om alles stevig te houden, prik je er een satéstokje door. Je kan afwerken met bloemsuiker.

  5. Mmmm smullen maar! 😛

Ben jij aan de slag gegaan met één van deze recepten?

Dan ben jij er vast trots op! 
Stuur ons jouw foto van het gerecht door. 

Zéér benieuwd naar het resultaat 😊

Foto doorsturen
Deel je -EIGEN- origineel IJsboerke-recept 💙

Maak jij de lekkerste gerechten met IJsboerke-ijsjes? Deel je origineel recept met ons en maak kans op extra bolletjes
Wie weet vermelden we je recept wel op onze website! 

We verloten 2 duotickets voor Plopsaland onder de inzenders 😊

Recept delen